3dcase-architectenburo-utrecht-rietgedekte-villa
3dcase-architectenburo-utrecht-rietgedekte-villa

Ontwerp & realisatie van een rietgedekte villa

Rietgedekte villa’s ademen een gevoel van vrijheid.

Ze passen perfect in het Nederlandse landschap, of dat nu op het platteland is of in een nieuwe wijk. Door het tijdloze karakter komen er jaarlijks tientallen woningen met een rieten dak bij. En waarschijnlijk bent u op onze pagina uitgekomen omdat u ook interesse heeft in een rietgedekte villa. Wij geven u graag inspiratie en een kijkje in onze keuken bij de realisatie van zulke prachtige projecten.

 

Duurzaamheid met een rieten dak

Riet is een schitterend, natuurlijk materiaal. Het heeft een unieke uitstraling en geeft elke woning allure. Alsof het een warme deken is die over uw huis ligt. Naast dat het zeer fraai oogt, is het een natuurlijke bescherming tegen guur weer. Dat is geen overbodige eigenschap in een land dat vier seizoenen kent. Daarom adviseren we bij de keuze voor riet te kiezen voor duurzaamheid en de beste kwaliteit. Hiermee bent u verzekerd van jarenlang plezier met relatief weinig onderhoud aan het dak.

 

Vormgeving

Net als elk ander dakmateriaal kent riet tal van varianten. Denk aan de kleur, dichtheid, land van oorsprong en vooral hoe het wordt vormgegeven. Door het zorgvuldig bespreken van de beste combinatie – op basis van uw wensen – krijgt u altijd het perfecte plaatje. Of dat nu voor een compleet nieuw project is of een uitbreiding van de huidige woning. Bij 3dCASE zorgen wij ervoor dat het eindresultaat in – volledige – harmonie is.

Projectduur

Een project bestaat in het algemeen uit een aantal vaste stappen. De eerste stap is een oriënterend gesprek. Wij brengen uw wensen in kaart en tonen aan de hand daarvan de mogelijkheden. In aanloop naar een dergelijk gesprek toe is het belangrijk om na te denken over de volgende zaken:

– Wilt u een nieuwe woning of uitbreiding van een bestaande woning
– Is de gewenste stijl modern, klassiek of een combinatie?
– Wat is / wordt de hoogte van de woning?
– Een indicatie van het oppervlakte van het dak.
– Een moodboard spreekt zeer tot de verbeelding. Neem deze vooral mee als u er één heeft.
– Eventueel ook een indicatie van het budget.

Indien gewenst kan het interieur van de woning en design van de tuin samengevoegd worden. Ook met zulke projecten is het nuttig om de ideeën in een eerste gesprek te doorlopen.

 

Levendige schetsen

Nadat we een goed beeld hebben van uw gedroomde rietgedekte villa gaan we aan de slag met een schets. Dit vinden onze klanten altijd een leuke stap, omdat het project dan ineens een stuk “tastbaarder” wordt. Middels digitale en geprinte schetsen voelt u al haast hoe het eindresultaat zal zijn. Het is belangrijk om te weten dat ook in deze fase bijgestuurd kan worden. Na akkoord op de schets gaan we over tot de realisatie. Ook hierin begeleiden en verzorgen we, net zolang tot zelfs het kleinste detail naar behoren is afgerond.

 

Wat ons betreft bestaat er geen twijfel over: een rietgedekte villa is een keuze die altijd de positieve aandacht trekt. Laat u daarom informeren over de mogelijkheden. Vraag een vrijblijvend gesprek aan met dé architect.

“Wij bouwen aan vertrouwen.”

Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

Uw naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

Uw naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht