3dcase-architectenburo-utrecht-het-proces

Uw architectuur van A tot Z helemaal geregeld

Graag komen wij bij u langs, om u kennis te laten maken met onze werkwijze in een vrijblijvend gesprek.

1) Schetsontwerp

Het kennismakingsgesprek kan plaatsvinden op een voor u gewenst tijdstip, bijvoorbeeld avond of weekend. Onze ervaring is, dat dit altijd een leuk, luchtig en open gesprek is over uw wensen en plannen over het uiterlijk van uw nieuwe huis en uw woonbeleving.
Wij hopen dan met onze werkwijze een goede indruk bij u achter te laten , zodat u met vertrouwen voor ons wilt kiezen.  Als u onze manier van werken bij u vindt passen, willen wij graag een schetsontwerp voor u maken.

Dit schetsontwerp zal via een voorlopige opzet, in overleg met u, groeien naar een definitieve versie, dat naar uw Gemeente en Welstand gezonden zal worden voor een beoordeling. Uiteraard communiceren wij, voor u, met uw Gemeente en Welstand en wij zorgen ervoor dat de definitieve versie wordt goedgekeurd.

2) 3d beelden

Om u een goed beeld te geven van hoe uw nieuwe woonhuis zich vormt, maken wij steeds vaker 3dbeelden in kleur in combinatie met uw schetsontwerp. Wij hebben gemerkt dat dit als zeer prettig wordt ervaren.

Tijdens de ontwerppresentaties laten wij u als het ware in kleur en materiaal om en door het ontwerp heen lopen, waardoor u een goed beeld krijgt van buiten en binnenzijde. Het gaat namelijk om uw totale woonbeleving. Wij kunnen tevens in een vroeg stadium één van onze interieurarchitecten erbij betrekken, om bijvoorbeeld via een moodboard uw wens te verbeelden naar woonsfeer.

3dcase-architectenburo-schetsen-1-1

3) Kostenopstelling

Al tijdens de eerste schetsen houden wij rekening met uw budget.
U wilt een mooi nieuw droomhuis met een mooie inrichting?, een mooie keuken, één wellicht twee mooie badkamers, openhaarden?, een binnen- of buitenzwembad misschien, een kelder, een mooi overdekt terras met verwarming, een mooie tuin? Allemaal zaken waar u ook geld aan uit kunt geven.

Bij ons kunt u erop vertrouwen, dat wij gericht aan kunnen geven welke kosten hiermee gemoeid zijn, om u daar goed in te adviseren. Bij het eerste schetsontwerp maken wij al een kostenopstelling voor u, zodat voor u inzichtelijk wordt waar u rekening mee kunt houden, zonder verrassingen achteraf.

4) Details

Naast het voorleggen van het schetsontwerp aan uw Gemeente, nemen wij ook graag het indienen en regelen van de Omgevings-(Bouw-)vergunning bij u uit handen, zodat u moeiteloos een bouwvergunning ontvangt.

Overleg met de constructeur, het aanvragen van een sloopvergunning (bij verwijderen bestaand woonhuis), het aanvragen van een in-/uitrit, het plaatsen van een zwembad, het kappen van bomen, het plaatsen van een nieuw hekwerk, allemaal zaken die wij met u doornemen en voor u kunnen regelen.

Wij communiceren voor u met alle partijen, uiteraard in overleg met u.
Wij werken graag open en transparant, u bent onze gesprekspartner, tijdens het gehele proces.

5) Aanbestedingsfase

Wanneer de bouwvergunningsaanvraag ter controle bij de Gemeente ligt, zoomen wij verder met u in op uw wensen. Uitgaande van de beste kwaliteit worden er allerlei details met u besproken en vastgelegd, die belangrijk zijn richting een prijsvorming van de bouwer. Zaken als: de keuken, sanitair, lichtplan, trappen, vloer/wand/plafondafwerking, plinten, binnendeuren, hang- en sluitwerk, kastenwanden, wijn-/opslagkelders, geluidsinstallaties en domotica, zwembaden binnen en buiten. Kortom allerlei leuke zaken die nodig zijn om er uw thuis van te maken. Het inzetten van één van onze interieurarchitecten, kunt u ook aan ons voorleggen.

Als wij al uw wensen voor een optimale woonbeleving in tekeningen en stukken verzameld hebben, kunnen wij deze, voor u, voorleggen aan mogelijke bouwers.  Wij willen in overleg met u graag een aantal bouwers voor u benaderen. Wij zijn onafhankelijk en willen voor u de beste prijs-kwaliteitverhouding.

6) Bouwbegeleiding en directievoering

Ook tijdens de bouw zult u onze aanwezigheid waarderen. Wij zijn van mening dat een bouwer moet bouwen en dat wij als architect controleren of de bouwer kwalitatief goed bouwt, voor u. Wij blijven tijdens het bouwproces de ontwerp- en detailwensen van u bewaken en houden ook het meer- en minderwerk goed in de gaten.

Door onze ervaring via zaagtafel en gedetailleerd tekenwerk tot en met academisch architectonisch ontwerp weten wij op de juiste manier te communiceren met alle partijen tijdens de bouw, in de wetenschap dat het om uw droomhuis en budget gaat.

Er is geen enkele reden om op te zien tegen het bouwproces, alles is goed afgesproken en wij zijn er voor u. Wij bouwen aan vertrouwen, vertrouwen wat u juist tijdens dit bouwproces nodig heeft om met een heerlijk gevoel te kunnen opleveren.

3dcase architectenburo villa reeuwijk 2.1
3DCase Kees de Langen profielfoto met schets

“Uw vraag is onze uitdaging! U bent onze gesprekspartner, wij regelen alles tot in de puntjes.”

Kees de Langen – Architect

VAN WOONWENS NAAR DROOMHUIS